VALESOKKELIN KORJAUS KENGITYKSELLÄ
Mikä on valesokkeli ja mitä haittaa siitä on?
Valesokkeli oli suosittu perustustapa 1970- ja 1980-luvulla valmistuneissa rivi- ja omakotitaloissa. Valesokkelin rakenteella tavoiteltiin lämpöteknisesti tehokasta ratkaisua sekä tiivistä liittymää lattian, seinän ja sokkelin saumaan.
Jälkikäteen havaittiin, että huonosti tuulettuva ja maanpintaa lähellä, joskus jopa alapuolella oleva puurunko kerää herkästi kosteutta maaperästä.
Kosteutta keräävä rakenne on otollinen alusta home- ja mikrobikasvustolle. Home- ja mikrobikasvusto rakenteessa kulkeutuu mahdollisen alipaineen ja puutteellisen hallitun korvausilman vuoksi rakennuksen sisäilmaan, joka aiheuttaa vaikeasti tunnistettavia oireita ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin.
Nykyisin valesokkeli on luokiteltu riskirakenteeksi.
Kuinka valesokkelirakenne korjataan?
Maanpintaa lähellä oleva puurakenne on aina riskialtis. Valesokkelin korjauksessa tärkeintä onkin nostaa puurunko reilusti maanpinnan tason yläpuolelle ja varmistaa, että se ei kerää enää kosteutta maaperästä. Vaurioitunut puurakenne poistetaan ja korvataan uudella, kosteudenkestävällä ratkaisulla.
Perinteinen tapa on korottaa puurunkoa harkkorakenteilla, tämä kuitenkin on työlästä, arvokasta ja heikentää huomattavasti seinän lämmöneristystä.
Termokenkä ja Termopalkki puurungon alaosan tilalle
Me toimimme Lamox Oy:n virallisena Termotuotteiden asentajana Lapissa. Termotuotteet koostuvat seinän alaosan puurakenteen korvaavasta teräksisestä termokengästä, sekä termopalkin kotimaisesta Finnfoam -eristeestä. Yhdessä nämä muodostavat kosteutta kestävä, tehokkasti lämpöä eristävän ja kustannustehokkaan ratkaisun valesokkelin korjaamiseen.
Lisätietoja saat meiltä sekä valmistajan sivuilta!